ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ09232019

Παρ, 20 Σεπ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΟΣΟ "ΕΞΥΠΝΗ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ... ΑΣΤΕΓΩΝ;

ΠΟΣΟ "ΕΞΥΠΝΗ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ... ΑΣΤΕΓΩΝ;

Τι εμποδίζει τον Δήμο να οργανώσει Υπνωτήριο για συνανθρώπους που δεν έχουν που να κοιμηθούν;


Στην αρχή εντοπίστηκε άστεγος να κοιμάται στο χώρο της παλιάς Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας. Η πρώτη σκέψη ήταν πως μπορεί να είναι ο μοναδικός αλλά δεν ήταν, αφού αργότερα έγινε γνωστό ότι μια ολόκληρη οικογένεια με πέντε (!) παιδιά κοιμάται πότε στα παλιά ΚΤΕΛ της πόλης, πότε σε άλλα σημεία, για να προφυλαχτεί από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Το θέμα πήρε διαστάσεις μετά από δημοσιοποίηση φωτογραφιών της οικογένειας αλλά και από την Ομάδα Έμπρακτης Αλληλεγγύης Χαλκίδας επανήλθε στο προ τετραετίας ψήφισμα προς το Δήμο Χαλκίδας, για τη δημιουργία υπνωτηρίου αστέγων.
Η εν λόγω Ομάδα αναφέρει σε δημόσια τοποθέτησή της:
“Το 2014 παραδώσαμε στο Δήμο Χαλκιδέων (επί δημαρχείας Παγώνη) ένα ψήφισμα για τη δημιουργία υπνωτηρίου αστέγων στη Χαλκίδα. Τέσσερα χρόνια μετά δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια αναφορικά με το ζήτημα αυτό.
Ζητάμε ξανά από τον Δήμο Χαλκιδέων να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό και να μεριμνήσει άμεσα για τη λειτουργία υπνωτηρίου αστέγων στην πόλη, να σταματήσει να ολιγωρεί και να αδιαφορεί για την πληθώρα κοινοποιήσεων, άρθρων σε τοπικές εφημερίδες, παραπόνων και εκκλήσεων πολιτών.
Το θέμα αυτό θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον μόνο ως εγκληματική αδιαφορία.
Εμείς, ως πολίτες, δε δυνάμεθα να αντικαταστήσουμε την κρατική μέριμνα, θα κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας σε μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Το ψήφισμα θα κοινοποιηθεί σε όλους τους αρμοδίους φορείς. Καλούμε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Χαλκίδας να λάβουν άμεσα μέτρα για την επίλυση του θέματος αυτού...”.
Σε άλλες πόλεις της χώρας το πρόβλημα των αστέγων έχει αντιμετωπιστεί με την μετατροπή κοιτώνων δημοτικών κτιρίων που παρέχουν εκτός από στέγη και λουτρό ακόμα και φαγητό. Σημειωτέον ότι πέρα από το κρύο, τη ζέστη, την πείνα ο άστεγος βιώνει και έναν καθημερινό αυτο-εξευτελισμό.
Η Χαλκίδα, μια πόλη που πρωτοπορεί τεχνολογικά στην καθημερινότητά της και έχει ξεκινήσει να θεωρείται smart city, δείχνει να  είναι πολύ πίσω κοινωνικά στο ζήτημα των αστέγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ