ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ09232019

Παρ, 20 Σεπ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Οι υποσχέσεις ότι θα λειτουργούσε ήδη - Τα Συνοδά Έργα που δεν έχουν ξεκινήσει - Το θέμα στη Βουλή


Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας έφτασε στη Βουλή με τη σοβαρή καταγγελία ότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει επιδείξει κανένα ενδιαφέρον όσον αφορά στην έγκριση των Τευχών Δημοπράτησης για τα Συνοδά έργα υποδομών – Δικτύων νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Τα έργα αυτά αφορούν στην κατασκευή της συνδετήριας οδού από το Σταθμό ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας μέχρι την είσοδο του Νοσοκομείου, καθώς και την κατασκευή των απαραίτητων δικτύων αποχέτευσης και ομβρίων, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει ο Δήμος Χαλκιδέων, ο οποίος έχει εκπονήσει αντίστοιχες μελέτες, στο σχετικό διαγωνισμό έναρξης των εργασιών.
Την ερώτηση κατέθεσε ο κ. Κεδίκογλου χαρακτηρίζοντας έωλες τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι το Νέο Νοσοκομείο θα ήταν έτοιμο τους πρώτους μήνες του 2018. Ήδη φεύγει και ο Μάρτιος και τα έργα (που δεν γίνονται...) έχουν καθηλώσει το έργο.
Ο κ. Κεδίκογλου υπενθυμίζει δηλώσεις του κ. Α. Ξανθού, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μονάδες Υγείας στην Εύβοια, τον Ιούνιο του 2017,σύμφωνα με τις οποίες το νέο Νοσοκομείο «αναμένεται να είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες του 2018», δεσμευόμενος, μάλιστα, ότι «η Διοίκηση, η 5η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας θα μεριμνήσουν, έτσι ώστε με την ολοκλήρωση του έργου, να υπάρχει νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου  που να ανταποκρίνεται σε μία τόσο σύγχρονη κτηριακή υποδομή του ΕΣΥ.»
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
Ο κ. Κεδίκογλου στην ερώτηση που κατέθεσε υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από το Υπουργείο Υγείας για την ολοκλήρωση και λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου και μεταξύ άλλων ερωτά:
- Εάν και πώς δημοπρατήθηκαν τα Συνοδά έργα, με ποιό φορέα κατασκευής και ποιό συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περαίωσής τους;
- Έχουν εξασφαλισθεί οι απαιτούμενες πιστώσεις για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών και των λοιπών συναφών εργασιών αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας;
- Ποια η πρόβλεψη για την επαρκή στελέχωση των κλινικών του Νέου Νοσοκομείου με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 32.967,41 τετραγωνικά μέτρα;
- Ποιες είναι οι προβλέψεις και οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου μετά και το αίτημα να αποδοθεί στο Δήμο Χαλκιδέων, ούτως ώστε να αξιοποιηθεί για κοινωφελείς και κοινόχρηστες δράσεις  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του ελληνικού Δημοσίου;»