ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ09222019

Παρ, 20 Σεπ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Τι απαντά ο Δήμος Χαλκιδέων στην καταγγελία ότι ευθύνεται για τις καθυστερήσεις

 

Η γραφειοκρατία καθυστερεί - όσο καθυστερεί - την ολοκλήρωση των έργων στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλκίδας υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειές του να ξεπεραστούν αυτές οι αγκυλώσεις είναι συνεχείς και μόνιμες. Ο Δήμος απαντά σκληρά σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι "παντού τα πράγματα πάνε περίφημα, εκτός από το Νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Μάλιστα οι άνθρωποι της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν ότι ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δήμαρχος, είναι υπεύθυνοι που δεν είναι ακόμη έτοιμο να λειτουργήσει το Νέο Νοσοκομείο.

 

Ο Δήμος Χαλκιδέων απαντά ότι "σίγουρα η επισήμανση αυτή αγγίζει τα όρια του αστείου". 

 

Ο δήμος Χαλκιδέων διευκρινίζει τα εξής:

 

“Προφανώς, τα άτομα που απαρτίζουν το Τμήμα Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, επιχειρούν για άλλη μια φορά να ρίξουν λάσπη και να συκοφαντήσουν τη Δημοτική Αρχή, λέγοντας ότι για όλα τα θέματα είναι υπεύθυνος ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δήμαρχος. 

 

Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι διακατέχονται από παντελή άγνοια για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στο Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, παρότι κατ’ επανάληψη τους έχει διευκρινιστεί, ότι υπάρχουν διαδικασίες για τη δημοπράτηση των Συνοδών Έργων (ΕΣΠΑ), που πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα και φυσικά αυτές περιέχουν απαιτήσεις, που δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να παρακάμψει, ούτε βεβαίως ο Δήμος. 

 

Θα πρέπει να μάθουν οι άνθρωποι της νέας ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ότι ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ήταν αυτός που έτρεχε το 2014 στα αρμόδια Υπουργεία, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα έργα του Νέου Νοσοκομείου, που είχαν σταματήσει ελλείψει πιστώσεων, ενώ είχαν απορροφηθεί 22 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, από τα 71 εκατομμύρια του συνολικού προϋπολογισμού.

 

Προφανώς την περίοδο εκείνη, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξεραν ούτε κατά πού πέφτει το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ τώρα τα έμαθαν όλα.

Τους ενημερώνουμε λοιπόν για άλλη μια φορά, ότι ο Δήμος Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Υγείας, τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τα Συνοδά Έργα του Νέου Νοσοκομείου (δρόμος πρόσβασης, δίκτυα αποχέτευσης, ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων) και αναμένει από υπηρεσίες του Υπουργείου και τη Διαχειριστική Αρχή την έγκριση των τευχών δημοπράτησης για να προχωρήσει στον σχετικό διαγωνισμό κατασκευής των έργων.

 

Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης έχουν αποδείξει ότι νοιάζονται περισσότερο από κάθε άλλον για να ολοκληρωθεί το έργο του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, στο σύνολό του, έτσι ώστε αυτό να παραδοθεί σε χρήση προς τους πολίτες. 

 

Οτιδήποτε άλλο διατυπώνεται, αποτελεί σημάδι εμπάθειας και άγνοιας από τους καταγγέλλοντες”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ