ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ08252019

Παρ, 23 Αυγ 2019 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Οι συνέπειες στην Εύβοια από την κατάργηση δρομολογίων ΟΣΕ

Οι συνέπειες στην Εύβοια από την κατάργηση δρομολογίων ΟΣΕ

Ο Γιάννης Μαραγκός, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ευβοίας, κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου με θέμα τις συνέπειες από την κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:«Διανύοντας τον έκτο χρόνο της ύφεσης, αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής κρίσης, η Εύβοια ειδικά τα δύο τελευταία έτη έχει υποστεί την μεγαλύτερη αποβιομηχανοποίηση. Εάν συνυπολογίσουμε σε αυτό το ότι δεν ακολούθησε την υπόλοιπη χώρα στην τουριστική ανάκαμψη , τότε εύκολα συμπεραίνουμε ότι ο νομός της Εύβοιας διέρχεται την πιο δύσκολη περίοδο. Μέσα σε αυτήν την γενικότερη κατάσταση εξαθλίωσης των επαγγελματιών και λοιπών κοινωνικών ομάδων του νησιού, προστέθηκε η απόφαση του ΟΣΕ να μειώσει τα δρομολόγια προς Χαλκίδα τις ημέρες Σάββατο Κυριακή και Αργίες και την πραγματοποίηση τους ανά δύο ώρες.

Όπως καταλαβαίνουμε εάν αυτό εφαρμοστεί μόνιμα, η Χαλκίδα θα χάσει ένα ακόμα μέρος της αναμενόμενης τουριστικής ανάκαμψης, ενώ οι δημότες και οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν το τρένο θα επιστρέψουν στην εποχή του ΄60, αναβιώνοντας συνθήκες και καταστάσεις που δεν συνάδουν με την σημερινή εξέλιξη.

Ο ΟΣΕ  από την πλευρά του, ξεχνώντας το κοινωνικό τους πρόσωπο (που ποτέ δεν είχαν), λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο το κέρδος και αδιαφορούν για τις όποιες συνέπειες, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικαλιστικού τους φορέα, σκοπός της ενέργειας αυτής είναι να απαξιώσουν τον σιδηροδρομικό οργανισμό, ώστε να ξεπουληθεί αντί «πινακίου φακής». Στην επερχόμενη αυτή καταστροφική εξέλιξη για την Χαλκίδα με λύπη βλέπω τους φορείς του νομού να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ως απλοί θεατές.

Απευθυνόμενος προς την Δ.Ε. του επιμελητηρίου ζητώ:

την διερεύνηση από το νομικό τμήμα του επιμελητηρίου για το εάν νομιμοποιείται ο ΟΣΕ μονομερώς να προβεί σε αυτή την ενέργεια στην αρχή μάλιστα της τουριστικής περιόδου ανατρέποντας τις προσδοκίες των τουριστικών επιχειρήσεων καταγράφοντας ακόμη περισσότερες ζημιές.

Με πρωτοβουλία του επιμελητηρίου, πρόσκληση για κοινή σύσκεψη φορέων ώστε να παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω κινήσεις προς όφελος των επαγγελματιών του νομού και όχι μόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ