ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02202019

Δευ, 18 Φεβ 2019 9pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1,8 ΕΚΑΤ. € ΓΙΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

 Εξαγγελία Μαυραγάνη, χωρίς να διευκρινίζεται που ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματα

 
Σχεδόν πέντε μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο Μαντούδι αναγγέλεται η πρώτη καταβολή αποζημιώσεων ύψους 1,8 εκατ. ευρώ μέσω του πρώην Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μαυραγάνη. Θυμίζουμε ότι υπάρχει απάιτηση για πλήρη καταγραφή όλων των ζημιών και αποζημίωση σε κάθε πληγέντα.  Με το ποσό αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιοι και από πόσο θα πληρωθούν.

Στο Μαντούδι, ήταν βιβλική η καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Μαντούδι Ευβοίας. 
Δύο άνθρωποι χάθηκαν ενώ τα νερά του ποταμού Κηρέα φούσκωσαν και πλημμύρισαν τα πάντα.
Σπίτια και δημόσια κτίρια πλημμύρισαν τότε, ενώ κάποιοι ανέβηκαν ακόμα και σε ταράτσες για να σψθούν. 
Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και κινδύνευσαν σοβαρά.
Άμεσα  δύο δήμοι κηρύχτηκαν τότε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 
Οι κάτοικοι επί εβδομάδες δεν είχαν πόσιμο νερό ενώ κτηνοτρόφοι και οι αγρότες έχασαν ζώα και γη μη έχοντας κανένα εισόδημα.
Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
«Όπως είχα προαναγγείλει, πριν την αποχώρησή μου για εθνικούς λόγους από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, απέμενε λίγο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της έγκρισης των χρημάτων της αποζημίωσης για το μαρτυρικό Μαντούδι και το Δήμο Λίμνης - Μαντουδίου - Αγ. Άννας, αναφορικά με τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου Φθινοπώρου.
Σήμερα εγκρίθηκε το ποσό από το Υπουργείο Υποδομών και ευχαριστώ θερμά γι αυτό. Το ποσό του 1.800.000 ευρώ τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στη διάθεση του δήμου και των συνανθρώπων μας, που τόσο ανάγκη έχουν τις παρεμβάσεις του δήμου για την αποκατάσταση όλων των ζημιών και την πληρωμή των μέχρι σήμερα εργασιών, που ήδη έχουν συντελεσθεί.
Η προσπάθεια για επίλυση των σοβαρότερων από τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας, συνεχίζεται από οποιοδήποτε πολιτικό μετερίζια".

Όταν η ζωή μας παγιδεύεται...

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Κακοποιημένης γυναίκας και παιδιού, διοργανώνει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:30 στο Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα, την εκδήλωση με θέμα «Πως οι τοξικοί μας παγιδεύουν σε δυσλειτουργικές συμπεριφορές».

Περισσότερα...

Παράταση για τις αιτήσεις επανασύνδεσης ρεύματος

Υπενθυμίζουμε ότι στον Δήμο Χαλκιδέων, με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Παγώνη, έχει οριστεί 3μελής Επιτροπή, η οποία εξετάζει αιτήσεις καταναλωτών. Όσοι έχουν νόμιμο δικαίωμα να γνωρίζουν ότι βάσει της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β’ 49/ 18-01-19), παρατείνεται χρονικά η δυνατότητα επανασύνδεσης ρεύματος (με διαγραφή χρέους) για όσους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, είχαν αποσυνδεθεί από το δίκτυο της ΔΕΗ.

Περισσότερα...

Όχι άσκοπες μετακινήσεις με τέτοιο καιρό

Η επερχόμενη κακοκαιρία θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, κατά τη διάρκεια της νύχτας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για έντονες χιονοπτώσεις στις ορεινές κυρίως περιοχές.

Περισσότερα...

Πενήντα δωρητές μυελού των οστών στην Ιστιαία

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Αιδηψού, διοργάνωσε εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με τη συνεργασία του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», στο  πλαίσιο της Λευκής Νύχτας, που έγινε στην Ιστιαία, με σκοπό τη στήριξη της παγκόσμιας τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ